Redukcja czasu realizacji procesu jako sposób zwiększenia konkurencyjności przedsiębiorstwa - Sarnowski, Tadeusz (Reducing the Time of the Process as a Way to Enhance the Competitiveness of the Company, 2011)
W artykule przedstawiono zagadnienia znaczenia czasu w procesach firmy, podstawowe strategie procesowe konkurowania czasem realizacji zamówień oraz analizę projektu, w którym redukcja czasu miała kluczowe znaczenie. Autor prezentuje pogląd, że rola czasu realizacji, jako czynnika konkurencyjności, nabiera coraz większego znaczenia
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 284-293