Kierunki usprawniania procesów controllingu - Nowosielski, Krzysztof (Directions for Controlling Processes Improvement, 2011)
W artykule przybliżono istotę procesowego podejścia do identyfikacji funkcji controllingu w przedsiębiorstwie, opierając się na przykładzie procesu budżetowania. Wskazano możliwe kierunki doskonalenia procesów controllingu z wykorzystaniem nowoczesnych koncepcji zarządzania zorientowanych na zmianę. W szczególności przybliżono kwestię wprowadzania zmian w obszarze controllingu w drodze dostosowania, doskonalenia, przeprojektowania i przeobrażenia
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 243-254