Proces nabywania wiedzy w przedsiębiorstwie - Rumniak, Paweł (Knowledge Acquiring Process in a Company, 2011)
Artykuł zawiera analizę literatury z zakresu procesowego podejścia do zarządzania wiedzą. Autor podzielił proces nabywania wiedzy na trzy poziomy. Poziom pierwszy związany jest z definicją wiedzy jako zjawiska. Poziom drugi dotyczy zasad zarządzania wiedzą. Poziom trzeci wiąże się z budową systemu zarządzania wiedzą
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 159-169