Podejście procesowe w zarządzaniu projektami w organizacjach non-profit - Prudzienica, Maja (Process Approach to the Projects' Management in Non-Profit Organizations, 2011)
Podjęty w artykule temat jest próbą zasygnalizowania wagi stosowania różnorodnych form wspierania procesów zarządzania organizacjami non-profit. Zarządzający współczesnymi organizacjami non-profit i realizujący projekty finansowane z różnych źródeł powinni zdawać sobie sprawę, jak pomocne jest wykorzystanie podejścia procesowego w zarządzaniu tego typu przedsięwzięciami. W artykule przedstawiono projekt "Karkonosze dla wszystkich" zrealizowany w 2010 r. przez Karkonoski Sejmik Osób Niepełnosprawnych, po to aby wykazać możliwość praktycznego zastosowania tej formy wspierania zarządzania projektami
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 151-158