Procesowość jako sposób kreowania i osiągania elastyczności w organizacji - Osbert-Pociecha, Grażyna (Using a Process Approach as a Way of Building and Implementing of Flexibility in the Organization, 2011)
Dokonując przeglądu literatury w poszukiwaniu sposobów i uwarunkowań zapewniających kreowanie i osiąganie elastyczności jako pożądanego atrybutu współczesnej organizacji, wskazano na zarządzanie procesowe. Zauważono, że w jego istotę wpisany jest naturalny mechanizm wspomagania elastyczności organizacji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 117-126