Logika biznesowa elementem procesu wyboru strategicznego - Obrzud, Jacek; Sala, Dariusz (Business Logic as an Element of the Strategic Choice Process, 2011)
Zaprezentowano rozważania obejmujące zagadnienia logiki biznesowej oraz jej znaczenia dla procesu wyboru strategicznego. Reguły biznesowe umożliwiają świadome prowadzenie procesu biznesowego zgodnie z logiką biznesową, wykształconą przez daną organizację, dając narzędzie weryfikacji i kontroli podejmowanych decyzji oraz działań biznesowych. Reguły biznesowe i związana z nimi logika są więc odzwierciedleniem zasad, jakimi kieruje się organizacja przy realizacji procesu biznesowego i jako takie mają wpływ na jej wybór strategiczny
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 107-116