Logistyka w przedsiębiorstwie produkcyjnym o jednostkowym charakterze produkcji – podejście procesowe - Kliciński, Sebastian (Logistics in the Production Company with Individual Production's Profile - Process Approach, 2011)
Celem artykułu jest wskazanie możliwości zastosowania orientacji procesowej w logistyce przedsiębiorstw wytwórczych o jednostkowym typie produkcji, a także pojawiających się w tym zakresie problemów. Myślenie przekrojowe w logistyce jest gwarantem niwelowania konfliktów pojawiających się na styku poszczególnych funkcji i reprezentujących je jednostek organizacyjnych w rozczłonkowanej organizacyjnie produkcji jednostkowej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 63-72