Dyskurs organizacyjny w badaniach nad procesem rozwoju organizacji. Ujęcie teoretyczne - Gabryś, Bartłomiej J. (Discourse Analysis in Research of Organization's Growth. Theoretical Approach, 2011)
Artykuł przedstawia rolę przedsiębiorczości organizacyjnej w rozwoju przedsiębiorczych organizacji. Stopień skomplikowania i wielowymiarowość tego procesu wymaga zastosowania właściwego podejścia metodologicznego. Zaprezentowano podstawy ujęcia narracyjnego ze szczególnym uwzględnieniem analizy dyskursywnej. W zakończeniu wskazano kierunki przyszłych badań dla wskazanej ścieżki metodologicznej w procesach przedsiębiorczego rozwoju organizacji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 55-62