Podejście procesowe do orkiestracji sieci innowacyjnych - Czakon, Wojciech (A Process Approach to Network Orchestration, 2011)
Podejście procesowe mieściło się w dotychczasowych badaniach nauk o zarządzaniu wewnątrz granic organizacji. Tymczasem pozwala ono rozpoznawać także zjawiska, role i procesy międzyorganizacyjne. Autor stosuje podejście procesowe do identyfikacji kategorii orkiestracji sieci. Przeprowadza studium przypadku Doliny Lotniczej, identyfikując orkiestratora tej sieci innowacji oraz wskazując szczegółowe procesy przezeń realizowane
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 37-45