Sales and Operations Planning (S&OP) jako przejaw podejścia procesowego w zarządzaniu łańcuchem dostaw - Baraniecka, Anna (Sales and Operations Planning as a Sign of the Process Approach in Supply Chain Management, 2011)
Autorka definiuje proces zintegrowanego planowania, obejmującego planowanie sprzedaży i operacji w łańcuchu dostaw, a następnie charakteryzuje metodę jego doskonalenia określaną jako Sales and Operations Planning. Prezentując S&OP jako innowacyjne rozwiązanie w zakresie zarządzania łańcuchami dostaw autorka wskazuje na procedurę, uwarunkowania oraz korzyści jego wdrożenia
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 15-25