Zmiany profilu fermentacji żwaczowej w zależności od udziału suszonego wywaru kukurydzy w dawce pokarmowej krów w okresie okołoporodowym - Tumanowicz Soraja Joanna (The Influence of Corn-Derived Dried Distillers Grains with Solubles (DDGS) Additive in the Diet of Dairy Cows in Perinatal Period on Ruminal Fluid Fermentation, 2020)
Doświadczenie miało na celu określenie wpływu substytucji części składników paszy treściwej lub objętościowej, w dawce pokarmowej dla krów mlecznych w okresie okołoporodowym, suszonym wywarem z kukurydzy (DDGS) na fermentację żwaczową w warunkach in vivo oraz in vitro.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: suszony wywar z kukurydzy (DGGS); krowy mleczne; okres przejściowy; fermentacja żwaczowa; LKT; długołańcuchowe KT