Benchmarking usług bankowych w bankowości spółdzielczej - Zabawa, Justyna (Benchmarking of bank services in cooperative banks, 2011)
W artykule dokonano prezentacji autorskiej procedury umożliwiającej dokonanie oceny jakości usług bankowych z wykorzystaniem benchmarkingu. Jej weryfikacji dokonano na przykładzie implementacji w środowisku polskiej bankowości spółdzielczej. Opracowana procedura dedykowana jest spółdzielczym grupom bankowym lub też oddziałom banku komercyjnego. Dodatkowo może ona znaleźć zastosowanie w instytucjach finansowych innych niż banki, takich jak np. firmy ubezpieczeniowe
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 171, s. 546-558