Zamknięte fundusze inwestycyjne jako nowi uczestnicy procesu finansowania budownictwa czynszowego w Polsce - Szelągowska, Anna (Closed-ended funds as new participants of the rental housing finance in Poland, 2011)
Istniejące ograniczenia budżetowe i rosnące zadłużenie jednostek samorządu terytorialnego w Polsce wymagają poszukiwania nowej formuły finansowania niskoczynszowego budownictwa mieszkaniowego z udziałem kapitału prywatnego. Z tego względu celem artykułu było zaprezentowanie niestosowanej dotychczas w Polsce propozycji finansowania budownictwa czynszowego przez zamknięte fundusze inwestycyjne
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 171, s. 288-296