Działania zapewniające ochronę konsumenta usług bankowych jako nowe wyzwanie dla teorii i praktyki finansów - Czechowska, Iwona Dorota (Actions protecting a consumer of bank services as a new challenge to theory and practice of finances, 2011)
Celem artykułu jest prezentacja działań zapewniających ochronę konsumenta usług bankowych w Polsce na tle elementów polityki konsumenckiej w okresie 2010-2013. Ta tematyka staje się coraz bardziej popularna nie tylko wśród praktyków: instytucji finansowych, ale także wśród teoretyków. Autorka na podstawie literatury przedmiotu uzasadnia potrzebę ochrony konsumenta usług bankowych oraz prezentuje działania zapewniające ochronę konsumenta usług bankowych na rynku kredytów konsumenckich
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 171, s. 160-167