Problemy metaboliczne krów wysokocielnych - Stefaniak, Tadeusz. Redaktor (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2019)
Czternasta edycja monografii „Noworodek a Środowisko”. Omówienie problemów metabolicznych, które powstają w okresie późnej ciąży, ale mogą rzutować na przebieg okresu poporodowego i decydować o przyszłości krowy, a także cielęcia urodzonego z tej ciąży.
Monografia CCXXIV
Noworodek a środowisko, część 14
Keywords: bydło; krowy mleczne; krowy ras mlecznych i mięsnych; cielęta