Kaskadowe biotransformacje dehydroepiandrosteronu - Kozłowska Ewa (Cascade biotransformation dehydroepiandrosterone, 2019)
W niniejszej pracy doktorskiej opisałam biotransformacje związków steroidowych, głównie dehydroepiandrosteronu (DHEA), w kulturach nowo wyizolowanych szczepów grzybów strzępkowych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: dehydroepiandrosteron; biotransformacje; steroidy; grzyby strzępkowe