Zadłużenie małych i średnich przedsiębiorstw województwa zachodniopomorskiego - Waśniewski, Piotr (Debt of small and medium sized enterprises of Westpomeranian voivodeship, 2011)
Zadłużenie jest kreowane przez wiele czynników - makro- i mikroekonomicznych. W artykule zaprezentowana została ocena zadłużenia małych i średnich przedsiębiorstw województwa zachodniopomorskiego w latach 2006-2008. Zostało ono policzone za pomocą wskaźnika ogólnego zadłużenia, oceniono rozkład danych. W wyniku badania nie stwierdzono wpływu czynników makroekonomicznych na poziom zadłużenia
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 172, s. 484-494