Prognozy wyników a wartość przedsiębiorstwa - Tuzimek, Rafał (Earnings forecasts and the value of the company, 2011)
Autor podjął tematykę wpływu informacji dotyczących prognoz finansowych na wartość akcji spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie; przeprowadził badania, których celem było określenie wpływu informacji o prognozie rocznych wyników finansowych na występowanie ponadprzeciętnych anormalnych stóp zwrotu z tych akcji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 172, s. 218-229