Motivation in the system of enterprise risk management - Kasiewicz, Stanisław (Motivation in the system of enterprise risk management, 2011)
Cel tego artykułu jest związany z potrzebą wprowadzenia systemu motywacyjnego ukierunkowanego na zarządzanie ryzykiem w przedsiębiorstwie. Przedstawia nowe przesłanki przemawiające za systemem motywacyjnym i potencjalny jego zakres przedmiotowy. Uznaje się, że podstawą budowy systemu motywacyjnego nie może być jeden wskaźnik syntetyczny, ale miara uwzględniająca "ryzyko dobre" i "ryzyko złe"
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 172, s. 102-111