Wielkość wydatków jednostek samorządu terytorialnego na tle wydatków publicznych w Polsce - Krzemińska, Agnieszka (The size of local government expenditure in comparison with general government expenditure in Poland, 2011)
Celem artykułu jest zaprezentowanie wydatków jednostek samorządu terytorialnego na tle wydatków publicznych w Polsce. Osiągnięciu tak wyznaczonego celu posłuży analiza takich wskaźników, jak wydatki publiczne i wydatki jednostek samorządu terytorialnego w ujęciu nominalnym i w relacji do PKB, ich dynamika oraz struktura wydatków publicznych i samorządowych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 173, s. 606-616