Ulgi i zwolnienia w polskim systemie podatkowym w latach 2005-2010 – ocena i proponowane kierunki zmian - Sokołowski, Jerzy (Concessions and exemptions in Polish tax system in the years 2005-2010 – proposed evaluation and trends, 2011)
W opracowaniu autor podejmuje analizę ulg i zwolnień podatkowych stosowanych w latach 2005-2010. Dotyczy to podatków dochodowych, od obrotu i majątkowych. Efektem analizy są oceny funkcjonowania najważniejszych ulg i zwolnień podatkowych w Polsce oraz sformułowane propozycje zmian w tym zakresie
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 173, s. 426-434