Ocena zaburzeń kory mózgowej przy zastosowaniu korelacji analizy czynnościowej w zapisie elektroencefalograficznym oraz badania wolumetrycznego obrazów rezonansu magnetycznego u psów z padaczką idiopatyczną - Czerwik Adriana (Evaluation of cerebral cortex disorders using the correlation of functional analysis in the electroencephalographic recording and volumetric analysis of magnetic resonance images in dogs with idiopathic epilepsy, 2019)
Celem niniejszej pracy była ocena protokołu EEG sedacja-wybudzenie, a także opracowanie protokołu do stosowania w weterynaryjnej praktyce klinicznej. Drugim celem była ocena korelacji funkcjonalnej dysfunkcji płata skroniowego (EEG) z jego uszkodzeniem morfologicznym w hipokampie (vMRI).
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: elektroencefalografia; hipokamp; padaczka; pies; wolumetria