Dywersyfikacja źródeł dochodów gospodarstw domowych rolników w Polsce w latach 2003-2008 z uwzględnieniem specjalizacji gospodarstwa rolnego - Strzelecka, Agnieszka (Diversification of sources of farm household income in Poland in years 2003-2008 including general type of farming, 2011)
Podstawowym celem niniejszego opracowania jest ocena dywersyfikacji źródeł dochodów gospodarstw domowych rolników w Polsce w latach 2003-2008. Aby osiągnąć założony cel, analizie poddano średni roczny dochód rodziny rolniczej, w skład którego wchodzą dochód z gospodarstwa rolnego, którego miarą jest dochód z rodzinnego gospodarstwa rolnego, oraz dochód uzyskiwany spoza gospodarstwa rolnego. W pracy wykorzystano dane empiryczne pochodzące z Polskiego FADN
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 174, s. 589-601