Stopa zwrotu dla akcjonariuszy w następstwie splitu – przykład wiedeńskiej Giełdy Papierów Wartościowych - Rudnicki, Józef (Stock returns following stock splits – evidence from Vienna Stock Exchange, 2011)
W artykule poruszony jest problem ponadprzeciętnej stopy zwrotu dla akcjonariuszy w wyniku dokonania splitu. Analizie zostały poddane austriackie spółki notowane na wiedeńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Autor testuje hipotezę, że splity pozwalają na osiągnięcie ponadprzeciętnych stóp zwrotu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 174, s. 469-477