Alternatywne rynki europejskie - Kurczewska, Agnieszka (European alternative markets, 2011)
Celem opracowania jest przedstawienie europejskich doświadczeń z zakresu tworzenia rynków dedykowanych małym i średnim przedsiębiorstwom oraz odniesienie ich do polskiego rynku alternatywnego NewConnect. Przedstawiona zostaje idea rynku alternatywnego, trendy na europejskich rynkach alternatywnych oraz zasady funkcjonowania NewConnect
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 174, s. 260-269