Rynek Catalyst z perspektywy emitentów korporacyjnych - Pawłowski, Maciej; Pawłowska, Agnieszka (The Catalyst bond market from the corporate issuers point of view, 2011)
W artykule dokonano analizy funkcjonowania rynku Catalyst z perspektywy emitentów korporacyjnych. Celem wstępu do oceny tempa i kierunku rozwoju rynku Catalyst oraz jego wpływu na aktywizację krajowych przedsiębiorstw w zakresie emisji długu, scharakteryzowano znaczenie obligacji w polityce finansowania przedsiębiorstw. Następnie dokonano prezentacji rozwoju rynku obligacji korporacyjnych w Polsce oraz scharakteryzowano stan rozwoju rynku Catalyst, ze szczególnym uwzględnieniem sektora przedsiębiorstw
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 174, s. 137-146