Rozwój i konkurencyjność rynku NewConnect w świetle wybranych wskaźników rynku - Kordela, Dominika (Development and competitiveness evaluation of NewConnect alternative market based on chosen market’s indicators, 2011)
Problematyka podjęta w niniejszym referacie dotyczy alternatywnego systemu obrotu NewConnect (rynku alternatywnego). W artykule przedstawiona zostanie dynamika podstawowych wskaźników rynku pozwalająca na wstępną ocenę jego rozwoju. Ponadto dokonano porównania podstawowych wskaźników NewConnect (kapitalizacji, wartości obrotów, liczby notowanych przedsiębiorstw, liczby debiutów) z tymi samymi wskaźnikami na wybranych rynkach alternatywnych funkcjonujących w Europie w kontekście konkurencyjności
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 174, s. 112-123