Opłaty i kary związane z usuwaniem drzew oraz krzewów jako niepodatkowe dochody gmin - Babczuk, Arkadiusz; Hanus, Lucyna; Krawiec, Wojciech (Duties connected with cutting down trees and bushes as non-tax municipal revenue, 2011)
Przedmiotem niniejszego opracowania są opłaty i kary za usunięcie drzew oraz krzewów. Przedstawiono istotę tych niepodatkowych dochodów gmin, zasady obniżania ciężaru płatności związanych z nimi oraz ewidencję tych należności
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 193, s. 173-189
Keywords: opłaty; kary; niepodatkowe dochody; jednostki samorządu terytorialnego