Kształtowanie się Transportu 4.0 i Systemu Transportu 4.0 w kontekście wpływu Rewolucji 4.0 na współczesny transport drogowy - Brach, Jarosław (Formation of Transport 4.0 and Transport System 4.0 in the context of the impact of Revolution 4.0 on modern road transport, 2019)
W artykule omówiono bardzo aktualną tematykę Rewolucji 4.0 oraz jej wpływ na współczesny transport drogowy i w tym kontekście kształtowanie się Transportu 4.0 i Systemu Transportu 4.0. Zasadniczy cel niniejszej publikacji polega na wskazaniu skutków tych zmian dla wszystkich zainteresowanych stron – bezpośrednio i pośrednio związanych z przemieszczaniem. W swojej zasadniczej części tekst powstał na podstawie analizy najnowszych opracowań poświęconych tej tematyce, w tym w znacznej mierze pochodzących od samych dostawców taboru samochodowego Powyższe stanowi następstwo faktu, iż to właśnie oni w dużym stopniu odpowiadają za dokonywane aktualnie zmiany
Ekonomia XXI Wieku = Economics of the 21st Century, 2019, Nr 1 (21), s. 87-101
Keywords: rewolucja 4.0; transport 4.0; revolution 4.0; transport system 4.0