Koncepcja aplikacji wspierających twórczą organizację z wykorzystaniem metodyki TRIZ - Modrzejewska, Dagmara (The concept of applications supporting a creative organization with the use of TRIZ methodology, 2018)
Wsparcie twórczej organizacji i twórczego procesu poprzez narzędzia ICT (Information and Communications Technology) i IT (Information Technology) z użyciem metodyki TRIZ, czyli teorii rozwiązywania innowacyjnych zadań, to propozycja wzbogacenia dotychczasowego dorobku naukowego w zakresie stwierdzonego braku kompleksowego narzędzia w tym obszarze. Jest to również propozycja dla praktyków, którzy mają wpływ na kształt, kierunek i dynamikę rozwoju systemów zarządzania w organizacjach oraz na proces twórczy i proces porozumiewania się
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2018, Nr 4 (50), s. 108-121
Keywords: ICT; IT; twórcza organizacja; twórczość organizacyjna; metodyka TRIZ; creative organization; organizational creativity; methodology TRIZ