Ocena porównawcza metod identyfikacji oraz charakterystyka gronkowców koagulazoujemnych izolowanych z przypadków mastitis u bydła - Wanecka Anna (Comparative analysis of methods used for identification of coagulase-negative staphylococci isolated from intramammary infection in cattle and characterization of obtained isolates, 2019)
Celem niniejszej pracy było porównanie skuteczności różnych metod identyfikacji gronkowców koagulazoujemnych izolowanych z przypadków infekcji wymienia u bydła z 3 różnych ferm bydła mlecznego na Dolnym Śląsku.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: mastitis; Staphylococcus; Koagulazoujemne; bydło; identyfikacja