Wpływ przemian funkcjonalnych i strukturalnych obszarów wiejskich na środowisko przyrodnicze - Stacherzak, Agnieszka Joanna (Influence of functional and structural changes of rural areas on the natural environment, 2019)
Przedstawiona rozprawia doktorska podejmuje temat przemian obszarów wiejskich na tle transformacji ustrojowej Polski ze szczególnym uwzględnieniem środowiska przyrodniczego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: obszary wiejskie; przemiany funkcjonalne obszarów wiejskich; ograniczanie przepływu ziemi rolnej na cele nierolnicze; interwencjonizm państwa w nabywaniu ziemi rolnej