Właściwości skrobi ziemniaczanej poddanej modyfikacji hydrotermicznej i acetylacji - Wilczak, Aleksandra (Properties of potato starch improved by hydrothermal modification and acetylation, 2019)
Celem pracy było określenie wpływu acetylacji skrobi poddanej hydrotermicznej modyfikacji na jej właściwości.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: skrobia ziemniaczana; retrogradacja; hartowanie; acetylacja