Podstawowe kierunki inwestycji i projektów realizowanych przez gminy i powiaty w ramach środków pozyskanych z UE - Święcicka, Katarzyna (Main directions of investments and projects realized by countries and districts with the use of EU resources, 2011)
Opracowanie zawiera analizę podstawowych kierunków inwestycji i projektów, zarówno ilościowo, jak i wartościowo, realizowanych przez gminy i powiaty regionów (województw) w ramach środków pozyskanych z UE. Analiza kierunków inwestycji i projektów ograniczona została do trzech najważniejszych – wybieranych przez samorządy lokalne, a mianowicie do: inwestycji w infrastrukturę podstawową; inwestycji wspierających rozwój zasobów ludzkich; inwestycji wspierających rozwój sektora produkcyjnego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221