Rozwój inicjatyw klastrowych na Dolnym Śląsku - Lis, Anna (Development of cluster initiatives in Lower Silesia, 2011)
Celem niniejszej publikacji jest analiza uwarunkowań rozwoju klastrów w województwie dolnośląskim. Autorka analizuje region Dolnego Śląska, wskazując sektory przemysłu i usług stanowiące istotne koncentracje branżowe o największym potencjale „gronotwórczym”, oraz identyfikuje powstałe w regionie inicjatywy klastrowe. Ponadto przedstawia strategiczne programy realizowane na Dolnym Śląsku, istotne z punktu widzenia rozwoju klastrów: Strategię Rozwoju Województwa Dolnośląskiego, Dolnośląską Strategię Innowacji i Regionalny Program Operacyjny Województwa Dolnośląskiego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 331-341