Atrakcyjność inwestycyjna Polski - Krawczyk, Sabina; Figna, Anna (Investment attractiveness of Poland, 2011)
Artykuł skupia się na przedstawieniu atrakcyjności inwestycyjnej Polski. W tym celu wyszczególniono czynniki atrakcyjności inwestycyjnej, po czym dokonano analizy klimatu inwestycyjnego. Opracowanie zawiera także rankingi atrakcyjności inwestycyjnej, w których zawarto mocne i słabe strony polskiej gospodarki z punktu widzenia napływu zagranicznych inwestycji bezpośrednich. W celu zwiększenia napływu ZIB do Polski zidentyfikowano obszary, w których powinna nastąpić poprawa
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 292-301