Bezpośrednie inwestycje zagraniczne w regionie łódzkim w ostatnich latach – próba oceny tendencji i kierunków inwestowania - Kaczmarek, Bogusław (Foreign direct investment in Łódź region in the last years – an assessment of tendencies and directions in investments, 2011)
Opracowanie jest próbą określenia generalnych tendencji i kierunków inwestowania inwestorów na terenie Łodzi i województwa w ostatnich kilku latach. Analizowane są trzy podstawowe sposoby lokalizowania bezpośrednich inwestycji zagranicznych na terenie Łodzi za pośrednictwem Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, Urzędu Miasta Łodzi i Urzędu Marszałkowskiego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 229-238