Skutki działania w ramach aliansów multilateralnych - Guzdek, Sylwia (Results of actions within multilateral alliances, 2011)
Pogłębiające się zjawiska globalizacyjne oraz narastające powiązania kooperacyjne pozwalają wysnuć wniosek, że powiązania sieciowe staną się podstawą funkcjonowania przedsiębiorstw. W artykule krótko scharakteryzowano istotę aliansów wielostronnych. Przedstawiono podstawową klasyfikację aliansów multilateralnych. Podjęto próbę omówienia skutków działania przedsiębiorstw w ramach organizacji sieciowych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 187-198