Czynniki wpływające na sukces kooperacji w innowacjach w polskich przedsiębiorstwach (w przekroju branżowym) - Danik, Lidia; Żukowska, Joanna (Factors influencing the success of cooperation in innovations in Polish enterprises, 2011)
Artykuł porusza kwestie czynników sukcesu kooperacji w innowacjach polskich przedsiębiorstw. W pierwszej części prezentowany jest przegląd literatury z uwzględnieniem definiowania terminologii innowacji i kooperacji. Zwraca się także uwagę na występowanie zagadnienia w literaturze krajowej i zagranicznej. Druga część przedstawia wyniki badań czynników sukcesów kooperacji w innowacjach w przekroju branżowym
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 123-136