Handel międzynarodowy i inwestycje zagraniczne w rozwoju Małopolski - Budzowski, Klemens; Świerczyńska, Jowita (Foreign trade and foreign investments in the development of Małopolska, 2011)
Artykuł jest krótką analizą potencjału gospodarczego Małopolski. Współczesna Małopolska jest atrakcyjnym miejscem do lokowania kapitału międzynarodowego, dużym, chłonnym rynkiem, jednym z najlepszych w kraju zapleczem naukowo-badawczym, silnym ośrodkiem akademickim, miejscem niezwykle atrakcyjnym turystycznie i kulturalnie
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 71-81