Integracja europejska jako czynnik warunkujący doskonalenie kadr administracji samorządowej - Tracz-Krupa, Katarzyna (European integration as a factor influencing the training process of local administration officials, 2010)
Celem niniejszego artykułu jest diagnoza wpływu integracji europejskiej na doskonalenie kadr administracji samorządowej na podstawie badań przeprowadzonych w jednostkach samorządu terytorialnego w województwie opolskim. W badaniach wykorzystano ankiety oraz wywiady ustrukturyzowane jako główne narzędzia badawcze
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 143, s. 117-124
Keywords: administracja samorządowa; integracja europejska; doskonalenie kadry; European integration; training process; local administration; HRM