Zasoby niematerialne – ujawnianie informacji a koncepcja wiernego i rzetelnego obrazu - Kotyla, Cyryl (Intangible fixed assets – true and fair view in financial reports, 2011)
W opracowaniu przedstawiono aktualne ograniczenia możliwości ujawniania informacji o aktywach niematerialnych powodujące, że sprawozdania finansowe nie mogą zostać uznane za spełniające kryteria rzetelnego i wiernego obrazu. W związku z tym należy wprowadzić zmiany w polskim prawie bilansowym dotyczące składników niematerialnych
Nauki o Finansach = Financial Sciences, 2011, Nr 2 (7), s. 190-197
Keywords: zasoby niematerialne; aktywa niematerialne; modyfikacja użytkowanego składnika wartości niematerialnych i prawnych; intangible assets; internally generated; modification of used element of intangible fixed assets