Doskonalenie kompetencji pracowniczych jako droga budowania potencjału rozwojowego organizacji na przykładzie wybranych placówek uniwersalnych banków komercyjnych - Wieczorek-Szymańska, Anna (Improvement of employee competencies as a way of creation of development potential of an organization – the example of selected universal commercial banks, 2011)
W artykule zaprezentowano znaczenie doskonalenia kompetencji pracowników i menedżerów organizacji w budowaniu jej potencjału rozwojowego. W celu zilustrowania problemu przedstawiono wyniki badań sondażowych z wykorzystaniem autorskiego kwestionariusza ankiety na temat rozwoju i doskonalenia kompetencji pracowniczych na przykładzie wybranych uniwersalnych banków komercyjnych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 274-281
Keywords: potencjał rozwojowy organizacji; kompetencje; doskonalenie zawodowe; organization's development potential; compentencies; professional development