Współdziałanie gospodarcze małych i średnich przedsiębiorstw – zakres i formy - Ujda-Dyńka, Beata (Economic co-operation of small and medium enterprises – the scope and forms, 2011)
W opracowaniu podjęto próbę rozpoznania zakresu i form współdziałania gospodarczego, a także uwarunkowań podejmowanej współpracy przez małe i średnie przedsiębiorstwa subregionu tarnobrzeskiego. Analiza empiryczna poprzedzona została wyjaśnieniem podstawowych pojęć dotyczących problemu badawczego oraz podkreśleniem roli współdziałania w umacnianiu potencjału konkurencyjnego przedsiębiorstw
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 266-273
Keywords: współdziałanie gospodarcze; małe i średnie przedsiębiorstwa; współpraca; economic co-operation; small and medium enterprises; collaboration