Wykorzystanie kapitału intelektualnego w zarządzaniu współczesnym przedsiębiorstwem - Stosik, Aneta; Kowalewski, Marcin (Use of intellectual capital in modern enterprise management, 2011)
Współczesne przedsiębiorstwa zwracają coraz większą uwagę na aktywa niematerialne w procesie zarządzania. Jedną z istotnych nowoczesnych koncepcji zarządzania, która koncentruje się na tych aktywach, jest zarządzanie kapitałem intelektualnym. W niniejszym artykule zaprezentowano zarys definicyjny kapitału intelektualnego, jego genezę oraz podstawowe aspekty zarządzania kapitałem intelektualnym we współczesnych przedsiębiorstwach
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 249-257
Keywords: kapitał intelektualny; intellectual capital