Restrukturyzacja procesów zarządzania w oparciu o analizę logiki biznesowej - Sala, Dariusz; Obrzud, Jacek (Restructuring of the management processes based on the analysis of business logic, 2011)
Logika biznesowa jako koherentna struktura trybów/sposobów prowadzenia działalności gospodarczej oraz – w węższym zakresie – jako wyodrębniony zbiór algorytmów zaimplementowanych do oprogramowania wspierającego zarządzanie daną firmą ma wpływ na kształt i realizację procesów zarządzania. Analiza logiki biznesowej pod kątem określonych zmian daje podstawę do ukierunkowanej restrukturyzacji procesów zarządzania w organizacji, której dotyczy
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 212-218
Keywords: logika biznesowa; reguły biznesowe; proces decyzyjny; restrukturyzacja procesów zarządzania; restructuring of the management processes; business logic; business rules