Porównanie narzędzi wspierania proinnowacyjnych postaw w przedsiębiorstwach innowacyjnych - Lewicka, Dagmara (Comparative study of tools supporting pro-innovative attitudes in innovative enterprises, 2011)
W artykule porównano narzędzia wspierania innowacyjności w obszarze HRM w czterech przedsiębiorstwach: dwóch operujących na globalnym rynku i dwóch działających lokalnie w Polsce. Szczególną uwagę poświęcono problematyce motywowania do innowacyjności
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 134-144
Keywords: wspieranie innowacyjności; funkcja personalna; motywatory; aktywność innowacyjna; sylwetka innowatora; supporting innovation; HRM policy; motivators; innovative activity; innovator's profile