Otoczenie przedsiębiorstwa jako źródło barier w doskonaleniu systemów motywowania - Kmiotek, Krystyna (Environment of an organization as a source of barriersin the improvement of motivation systems, 2011)
Celem artykułu jest określenie, czy obecnie obserwowane tendencje, tj. wzrost znaczenia kultury organizacyjnej, zwiększenie elastyczności zatrudnienia i procesy globalizacyjne i integracyjne stanowią barierę w doskonaleniu systemów motywowania. W artykule dokonano teoretycznej analizy terminu „system motywowania” oraz określono obszary występowania barier w doskonaleniu systemów motywowania, a także zaprezentowano wyniki badań ankietowych służące weryfikacji założonych twierdzeń
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 120-127
Keywords: system motywowania; motywowanie; doskonalenie systemu motywowania; uwarunkowania systemu motywowania; motivation system; improvement of motivation system