Czego członkowie organizacji procesowej mogą nauczyć się od piłki nożnej? - Hopej-Kamińska, Magdalena; Hopej, Marian; Kamiński, Roman (What can the members of process organization learn from football?, 2011)
W artykule opisano procesowy charakter piłki nożnej. Na tej podstawie zaproponowano podział ról w zespole procesowym, wskazano na konieczność wyćwiczenia rutynowych zachowań, opisano pożądaną alokację utalentowanych pracowników oraz tworzenie i pielęgnowanie kultury organizacyjnej zespołu. Przedstawiono ponadto model zespołu procesowego oraz struktury organizacji procesowej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 96-104
Keywords: zarządzanie procesowe; organizacja procesowa; process management; process organization