Funkcjonowanie mechanizmów doskonalenia znormalizowanych systemów zarządzania w przedsiębiorstwach w Polsce - Brzozowski, Tomasz (Functioning of mechanisms of normalized management systems improvement in organizations in Poland, 2011)
W wielu organizacjach w Polsce i na świecie funkcjonują znormalizowane systemy zarządzania zgodne z wymaganiami norm ISO. Systemy te mają wbudowane mechanizmy doskonalenia, które poprzez takie narzędzia, jak działania korygujące i działania zapobiegawcze, pozwalają wprowadzać zmiany w organizacji. Celem artykułu jest przedstawienie wyników badań dotyczących utrzymywania i doskonalenia znormalizowanych systemów zarządzania w organizacjach w Polsce w zakresie funkcjonowania mechanizmów doskonalenia
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 55-61
Keywords: system zarządzania; doskonalenie; działania korygujące; działania zapobiegawcze